1. Hitta er stil
  Antingen kan ni låta platsen styra ert stil eller så låter ni er stil styra val av plats. Det enklaste sättet att hitta er stil är att skriva ner tre punkter som ni vill ska sammanfatta ert bröllop. Exempelvis intimt, strand och dansparty. Då kanske ni bara ska bjuda närmaste vänner och familj, försöka hitta en lokal nära havet så att ni kan gifta er på stranden och sedan hyra in DJ eller ett liveband till festen.
 2. Njut!
  Planeringen kan bli hektiskt, se till att ni tar paus från allt som har med bröllopet att göra under vissa perioder. Bröllopsdagen är bara en dag, planeringen pågår mycket längre än så, så glöm inte att njuta av tiden som leder upp till bröllopet också.

  hands-1222229_1920

 3. Anlita en bröllopskoordinator
  Ni får hjälp med leverantörer, någon som sköter logistiken på bröllopsdagen och hjälper till med planeringen. Och ni kan njuta mer av hela planeringstiden.
 4. Utgå från era prioriteringar
  Om ni vet vad som är viktigast för er blir alla andra beslut längs vägen mycket enklare. Exempelvis om ni vill  ha en utsökt femrättersmeny men inte tycker det är lika viktigt med underhållningen kan ni anlita en egen kock och sen skapa en lista på Spotify till dansen. Utgå från era prioriteringar när ni sätter budgeten, och glöm inte att följa upp budgeten under planeringen.
 5. Större är inte alltid bättre
  Vilka vill ni ha omkring er när ni gifter er? Vilka är det som ni skulle sakna om de inte kom? Fundera över hur många gäster som ni faktiskt vill bjuda och som ni vill fira med. Fler gäster betyder också högre kostnader, så tänkt igenom vilka som är de viktigaste för er.
 6. Allt kommer inte bli perfekt
  Oavsett hur mycket som man planerar innan är det alltid något som inte går 100 % enligt plan. Glöm inte det som är viktigast, du och din partner på bröllopsdagen, era nära och kära, och de minnen ni skapar tillsammans.
 7. Var närvarande på bröllopsdagen!
  Överlåt kontakt med leverantörer och gäster åt andra i bröllopsföljet så att du kan fokusera på dig själv, din partner, och era gäster. Ta små stunder under dagen då du och din partner kan få en stund tillsammans och bara njuta av allt som händer. Exempelvis under middagen är det perfekt att ta en kort stund där ni kan smita iväg och få en stund för er själva.
Annonser