Stort grattis till alla som har förlovat sig över jul- och nyårshelgen! Hoppas ni har firat ordentligt med bubbel. När den första lyckovågen har lagt sig så kan det vara dags att börja titta framåt och fundera på vad det är ni vill och hur ni vill fira bröllopet.

  1. Se till att berätta för alla nära och kära innan ni lägger ut nyheten på sociala medier. Många kan bli sårade om de istället för ett telefonsamtal får reda på det via instagram eller via andra bekanta.
  2. Njut! Passa på att njuta av att ni har tagit ett steg tillsammans i er relation innan ni ger er in i planeringen på allvar. Det kanske behövs en liten andningspaus med släkt och familj efter högtiderna, men om ni orkar kan det vara roligt att bjuda hem era respektive föräldrar och familjer på middag för att fira förlovningen.
  3. Sätt er ner och prata igenom era prioriteringar. Ni kanske har helt olika bild av hur ni vill fira er stora dag. Försök att hålla er till de stora punkterna så som på vilken ort ni skulle vilja gifta er, vilken känsla ni vill ha (formellt, intimt, avslappnat?), och vilka som ni vill dela dagen med. Har ni kommit så långt så kan ni även fundera på vilken årstid som passar er bäst, tänk både på hur mycket plats ni har i kalender, vilka andra åtaganden ni har som tar mycket tid och hur årstiden passar ihop med känslan ni vill ha.
  4. Skriv ner era viktigast punkter. Sätt er ner separat och skriv ner dom tre delarna under bröllopsdagen som ni verkligen vill prioritera. Kanske är det mat och dryck, eller att ha ett riktigt live band, kläder eller dekorationer. Jämför och prata igenom så att ni kan enas om en lista på tre/fyra punkter.
  5.  Utse hedersgästerna. Tidigt i processen kan det vara skönt att ha några till att bolla idéer med, så fundera på vilka ni vill ha som tärna och marskalk. Toastmaster kan också vara bra att involvera tidigt om ni vill ha en längre middag. Men se till att det är personer som ni vet delar er bild av bröllopsdagen och som blir ett stöd på vägen.

Lycka till med all planering, men först se till att njuta av förlovningen!

Annonser